Upute za izradu završnog rada

Dragi učenici! Izrađene su nove upute za izradu završnog rada pa vas molimo da ih preuzmete ovdje. Isto tako, izrađen je i predložak za novu naslovnu stranicu čime vam je značajno olakšan posao. Želimo vam puno uspjeha pri izradi završnog rada!

eTwinning

eTwinning projekt A(5R)TE

 

Današnje je društvo sklono kontinuiranom stvaranju smeća te je potrebno pribjeći politici 5R-a: preispitati mogućnosti i potrebe prilikom kupnje, smanjiti količinu smeća, izbjegavati upotrebu materijala štetnih za okolišponovno upotrijebiti materijale  i reciklirati. Navedeni će postupci osigurati bolju i čišću budućnost dolazećim generacijama. 

Projektom A(5R)TE namjeravamo senzibilizirati učenike o navedenim problemimai ponovno upotrijebiti/reciklirati neke materijale koristeći različite tehnike umjetničkog izražavanja. Također, projekt potiče učenike na razvoj kreativnosti i kritičkog mišljenja, istraživanje vlastite te upoznavanje drugih kultura i načina življenja. 

U projektu sudjeluju, uz mentorstvo profesorica Olivere Stojaković i Mirne Glavan Grbeš, zainteresirani učenici zanimanja tehničar za računalstvo, tehničar za mehatroniku i CNC-operater. 

 

Učenici 2.A razreda, uz mentorstvo profesorice Mirne Glavan Grbeš, priključili su se međunarodnom eTwinning projektu Don't be addicted. Tema projekta je ovisnost 21. stoljeća - internet. U današnjem svijetu ovisimo o tehnologiji i  raznim društvenim mrežama. Cilj je projekta potaknuti učenike na provođenje kvalitetnog vremena s obitelji i prijateljima igrajući tradicionalne igre, čitajući knjige i vježbajući. Iako je za projekt neophodna upotreba  tehnologije, učenici više vremena provode družeći se i istražujući temu kroz knjige i priče njihovih bližnjih. U projektu sudjeluju učenici i profesori iz nekoliko zemalja - Turske, Azerbejdžana, Gruzije i Hrvatske. Do siječnja su održana dva online susreta, prvi za profesore te drugi u kojem su sudjelovali i učenici koji su se predstavili i upoznali s ostalim sudionicima.  Učenici Tin Kruno Kerovec, Ivan Miličević, Filip Pigac i  Benjamin Štrbac izradili su vlastite avatare te logo škole i projekta, predstavili sebe i školu, kao i kraj iz kojeg dolaze. Sljedeći je online susret zakazan za veljaču kada će učenici predstaviti tradicionalne hrvatske igre te knjige koje vole čitati u slobodno vrijeme. 

slikp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Katalog e-knjiga 

Izložba svih e-knjiga

Video  projekta   projktnog tima

Good Wills

Nastavnička evaluacija

Učenički certifikati

Članak

 

 

U eTwinning međunarodnom projektu, Christmas safe from COVID 19, od studenog 2020. godine, sudjeluje 20 škola iz 11 europskih zemalja, a jedna je od njih i naša škola, Prva srednja škola Beli Manastir.

 

Ovaj se projekt temelji na ideji da nas pandemija koronavirusa, koja je promijenila naš raspored i životne navike, neće spriječiti u izradi, pisanju i dijeljenju božićnih čestitki. Uz izradu čestitki, učenici koji sudjeluju u projektu, upoznali su se s različitim tradicijama obilježavanja Božića, ukrašenošću i dekoracijom gradova i škola uključenih ovim projektom, a i predstavili dekoracije povodom Božića u našem gradu i školi. Upoznali su i nove digitalne alate za izradu anketa, postera, kalendara, puzzli, e-knjiga te izrađivali iste. Sudjelovali su u  forumu Twinspacea gdje su se upoznali s ostalim partnerima u projektu te im čestitali Božić na engleskom i vlastitom nacionalnom jeziku. Ova prilika sudjelovanja učenika u međunarodnom timskom radu dala im je novu perspektivu komunikacije i razmjene iskustava s vršnjacima.

 

Izložba nekih od naših odabranih radova ovog projekta je na poveznici.

Autor: Olivera Stojaković

logom.jpg

 

Stranica 2 od 2

ISE projekt

 

MZO 

mzo

ASOO 

ASOO2 

Portal za učenje Nikola Tesla

CARNet

e-skole-b

Postani student

postani student

ncvvo1  

Portal za škole

Portal za skole

Časopis

  

 čas-5

naslovnica bit 2021-4

 naslovnica2020-Bit.jpg 

naslovnica2.jpg

 

Joomla templates by Joomlashine