Upute za izradu završnog rada

Dragi učenici! Izrađene su nove upute za izradu završnog rada pa vas molimo da ih preuzmete ovdje. Isto tako, izrađen je i predložak za novu naslovnu stranicu čime vam je značajno olakšan posao. Želimo vam puno uspjeha pri izradi završnog rada!

eTwinning

certifikatiq  

Uspješno smo priveli kraju sudjelujući u svim aktivnostima i međunarodni projekt Entrepreneurship for life/Poduzetništvo za život. Naši učenici su sudjelovali u osmišljavanju poslovnih ideja, izradi poslovnih planova, njihovoj prezentaciji te su naučili nove digitalne alate i upoznali nove prijatelje.

E-knjige nastale ovim projektom: Sudionici projektaSimboli projektaPoslovne ideje, Poslovni planovi, Prezentacije učenika

Kolaž Dodjela certifikata1
 U ovaj međunarodni projekt pridružili smo se u siječnju te sudjelovali u svim njegovim aktivnostima. Rezultati rada na projektu su mnogobrojni, poneki vidljivi u našem domu, širem okruženju, u školi.

Neki od njih su:

Akrostična poema

Slovni kolaž

Kalendar

Vizualni rječnik

Rap pjesma

Tijekom projekta pojedine aktivnosti smo radili u mješovitim timovima s učenicima iz Turske, Portugala, Rumunjske, Srbije i učenicima iz drugih škola iz Hrvatske. Svi učenici su dobili zahvalnicu sudjelovanja u projektu.

Sudjelujemo u aktivnostima povodom obilježavanja eTwinning dana u projektu Entrepreneurship for life/Poduzetništvo za život u izradi plakata. Plakati se nalaze na padletu.

Poduzetništvo

 

   9. svibnja obilježavamo dan eTwinninga, zajednice škola u Europi. U sklopu projekta A(5R)TE sudjelovali smo u izradi zajedničkog videa.
Happy day

Učenici su izračunavali svoj ekološki otisak i izrađivali bookmarkere od papira za označavanje stranica knjiga.

zajedno

kolaž-f-mali

 

U sklopu aktivnosti projekta A(5R)TE u ožujku organizirali smo radionicu oslikavanja stakla bojama za staklo. Učenici su predmetima od stakla dali novi izgled, sjaj, ukrasili su ih motivima koji naglašavaju važnost recikliranja što je i tema projekta, motivima proljeća i Uskrsa.

kolaž -  radionica rez

U sklopu projekta A(5R)TE učenici su, tijekom veljače, organizirali u holu škole kutak za reciklažu papira, plastike i stakla. U ožujku su sakupljenu plastiku zamijenili te od prikupljenog novca kupili sadnicu žalosne vrbe. Kupljenu su sadnicu posadili u dvorištu škole. Učenici su bili sretni što im je plan uspio, a profesorice Olivera Stojaković i Mirna Glavan Grbeš zadovoljne idejom i organizacijom učenika. 

Tužna_vrba.jpg

U mjesecu veljači sudjelovali smo u izradi predmeta od plastike, njihovoj ponovnoj upotrebi. Naglasak smo stavili na shvaćanje važnosti recikliranja, a neke od naših radova smo prikazali u e-knjizi Reuse of plastics

knjigal

logo-p

U okviru školskog projekta Poduzetnik u IT sektoru, zainteresirani učenici 1.R i 2.Q razreda, pridružili su se eTwinning projektu Entrepreneurship for life/Poduzetništvo za život. Cilj ovog eTwinning projekta je kod učenika razviti vještine poduzetničkog promišljanja u vidu osmišljavanja poslovnih ideja, izrade poslovnih planova, kao i realizacije poslovnih ideja u školskom okruženju.
Faze projekta su: istraživanje razine poduzetničkih kompetencija kod učenika, edukacija učenika o poslovnom planiranju, osmišljavanje ideja i implementacija kroz izradu poslovnog plana te prezentacija poslovnih planova. U projektu sudjeluju: Srednja ekonomska škola Sombor, Savremena gimnazija iz Beograda, International School iz Beograda, Druga srednja škola Beli Manastir, Srednja škola Donji Miholjac, Trgovačka i komercijalna škola „Davor Milas“ iz Osijeka, Srednja škola Ivana Meštrovića Drniš, Tehnička i industrijska škola Ruđera Boškovića u Sinju i Gospodarska škola Buje.

Učenici 2.A razreda, pod mentorstvom profesorica Olivere Stojaković i Mirne Glavan Grbeš, sudjeluju u međunarodnom eTwinning projektu A(5R)TE koji za cilj ima osvijestiti učenike o potrebi recikliranja otpada. Ovaj je mjesec tema projekta plastika. Učenici su uredili, u holu škole, prostor za odvajanje  plastike, papira i stakla te reciklirali plastiku - kako bi reciklažni prostor uljepšali, posadili su cvijeće u plastične boce koje su poslužile kao kaljevi. Također su izradili logo projekta sa sloganom, kao i poster koji će predstavljati njihov tim u drugom online sastanku, 28. veljače 2021. godine, putem Zoom aplikacije. 

Stranica 1 od 2

ISE projekt

 

MZO 

mzo

ASOO 

ASOO2 

Portal za učenje Nikola Tesla

CARNet

e-skole-b

Postani student

postani student

ncvvo1  

Portal za škole

Portal za skole

Časopis

  

 čas-5

naslovnica bit 2021-4

 naslovnica2020-Bit.jpg 

naslovnica2.jpg

 

Joomla templates by Joomlashine