Upute za izradu završnog rada

Dragi učenici! Izrađene su nove upute za izradu završnog rada pa vas molimo da ih preuzmete ovdje. Isto tako, izrađen je i predložak za novu naslovnu stranicu čime vam je značajno olakšan posao. Želimo vam puno uspjeha pri izradi završnog rada!

eTwinning

U mjesecu veljači sudjelovali smo u izradi predmeta od plastike, njihovoj ponovnoj upotrebi. Naglasak smo stavili na shvaćanje važnosti recikliranja, a neke od naših radova smo prikazali u e-knjizi Reuse of plastics

knjigal

Učenici 2.A razreda, pod mentorstvom profesorica Olivere Stojaković i Mirne Glavan Grbeš, sudjeluju u međunarodnom eTwinning projektu A(5R)TE koji za cilj ima osvijestiti učenike o potrebi recikliranja otpada. Ovaj je mjesec tema projekta plastika. Učenici su uredili, u holu škole, prostor za odvajanje  plastike, papira i stakla te reciklirali plastiku - kako bi reciklažni prostor uljepšali, posadili su cvijeće u plastične boce koje su poslužile kao kaljevi. Također su izradili logo projekta sa sloganom, kao i poster koji će predstavljati njihov tim u drugom online sastanku, 28. veljače 2021. godine, putem Zoom aplikacije. 

eTwinning projekt A(5R)TE

 

Današnje je društvo sklono kontinuiranom stvaranju smeća te je potrebno pribjeći politici 5R-a: preispitati mogućnosti i potrebe prilikom kupnje, smanjiti količinu smeća, izbjegavati upotrebu materijala štetnih za okolišponovno upotrijebiti materijale  i reciklirati. Navedeni će postupci osigurati bolju i čišću budućnost dolazećim generacijama. 

Projektom A(5R)TE namjeravamo senzibilizirati učenike o navedenim problemimai ponovno upotrijebiti/reciklirati neke materijale koristeći različite tehnike umjetničkog izražavanja. Također, projekt potiče učenike na razvoj kreativnosti i kritičkog mišljenja, istraživanje vlastite te upoznavanje drugih kultura i načina življenja. 

U projektu sudjeluju, uz mentorstvo profesorica Olivere Stojaković i Mirne Glavan Grbeš, zainteresirani učenici zanimanja tehničar za računalstvo, tehničar za mehatroniku i CNC-operater. 

 

Učenici 2.A razreda, uz mentorstvo profesorice Mirne Glavan Grbeš, priključili su se međunarodnom eTwinning projektu Don't be addicted. Tema projekta je ovisnost 21. stoljeća - internet. U današnjem svijetu ovisimo o tehnologiji i  raznim društvenim mrežama. Cilj je projekta potaknuti učenike na provođenje kvalitetnog vremena s obitelji i prijateljima igrajući tradicionalne igre, čitajući knjige i vježbajući. Iako je za projekt neophodna upotreba  tehnologije, učenici više vremena provode družeći se i istražujući temu kroz knjige i priče njihovih bližnjih. U projektu sudjeluju učenici i profesori iz nekoliko zemalja - Turske, Azerbejdžana, Gruzije i Hrvatske. Do siječnja su održana dva online susreta, prvi za profesore te drugi u kojem su sudjelovali i učenici koji su se predstavili i upoznali s ostalim sudionicima.  Učenici Tin Kruno Kerovec, Ivan Miličević, Filip Pigac i  Benjamin Štrbac izradili su vlastite avatare te logo škole i projekta, predstavili sebe i školu, kao i kraj iz kojeg dolaze. Sljedeći je online susret zakazan za veljaču kada će učenici predstaviti tradicionalne hrvatske igre te knjige koje vole čitati u slobodno vrijeme. 

slikp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Katalog e-knjiga 

Izložba svih e-knjiga

Video  projekta   projktnog tima

Good Wills

Nastavnička evaluacija

Učenički certifikati

Članak

 

 

U eTwinning međunarodnom projektu, Christmas safe from COVID 19, od studenog 2020. godine, sudjeluje 20 škola iz 11 europskih zemalja, a jedna je od njih i naša škola, Prva srednja škola Beli Manastir.

 

Ovaj se projekt temelji na ideji da nas pandemija koronavirusa, koja je promijenila naš raspored i životne navike, neće spriječiti u izradi, pisanju i dijeljenju božićnih čestitki. Uz izradu čestitki, učenici koji sudjeluju u projektu, upoznali su se s različitim tradicijama obilježavanja Božića, ukrašenošću i dekoracijom gradova i škola uključenih ovim projektom, a i predstavili dekoracije povodom Božića u našem gradu i školi. Upoznali su i nove digitalne alate za izradu anketa, postera, kalendara, puzzli, e-knjiga te izrađivali iste. Sudjelovali su u  forumu Twinspacea gdje su se upoznali s ostalim partnerima u projektu te im čestitali Božić na engleskom i vlastitom nacionalnom jeziku. Ova prilika sudjelovanja učenika u međunarodnom timskom radu dala im je novu perspektivu komunikacije i razmjene iskustava s vršnjacima.

 

Izložba nekih od naših odabranih radova ovog projekta je na poveznici.

Autor: Olivera Stojaković

logom.jpg

 

ISE projekt

Portal za učenje Nikola Tesla

CARNet

Upisi.hr

Portal za škole

Časopis

naslovnica2020-Bit.jpg 

naslovnica2.jpg

 

Joomla templates by Joomlashine