Upute za izradu završnog rada

Dragi učenici! Izrađene su nove upute za izradu završnog rada pa vas molimo da ih preuzmete ovdje. Isto tako, izrađen je i predložak za novu naslovnu stranicu čime vam je značajno olakšan posao. Želimo vam puno uspjeha pri izradi završnog rada!

eTwinning

Sudjelujemo u aktivnostima povodom obilježavanja eTwinning dana u projektu Entrepreneurship for life/Poduzetništvo za život u izradi plakata. Plakati se nalaze na padletu.

Poduzetništvo

 

   9. svibnja obilježavamo dan eTwinninga, zajednice škola u Europi. U sklopu projekta A(5R)TE sudjelovali smo u izradi zajedničkog videa.
Happy day

Učenici su izračunavali svoj ekološki otisak i izrađivali bookmarkere od papira za označavanje stranica knjiga.

zajedno

kolaž-f-mali

 

U sklopu aktivnosti projekta A(5R)TE u ožujku organizirali smo radionicu oslikavanja stakla bojama za staklo. Učenici su predmetima od stakla dali novi izgled, sjaj, ukrasili su ih motivima koji naglašavaju važnost recikliranja što je i tema projekta, motivima proljeća i Uskrsa.

kolaž -  radionica rez

U sklopu projekta A(5R)TE učenici su, tijekom veljače, organizirali u holu škole kutak za reciklažu papira, plastike i stakla. U ožujku su sakupljenu plastiku zamijenili te od prikupljenog novca kupili sadnicu žalosne vrbe. Kupljenu su sadnicu posadili u dvorištu škole. Učenici su bili sretni što im je plan uspio, a profesorice Olivera Stojaković i Mirna Glavan Grbeš zadovoljne idejom i organizacijom učenika. 

Tužna_vrba.jpg

U mjesecu veljači sudjelovali smo u izradi predmeta od plastike, njihovoj ponovnoj upotrebi. Naglasak smo stavili na shvaćanje važnosti recikliranja, a neke od naših radova smo prikazali u e-knjizi Reuse of plastics

knjigal

logo-p

U okviru školskog projekta Poduzetnik u IT sektoru, zainteresirani učenici 1.R i 2.Q razreda, pridružili su se eTwinning projektu Entrepreneurship for life/Poduzetništvo za život. Cilj ovog eTwinning projekta je kod učenika razviti vještine poduzetničkog promišljanja u vidu osmišljavanja poslovnih ideja, izrade poslovnih planova, kao i realizacije poslovnih ideja u školskom okruženju.
Faze projekta su: istraživanje razine poduzetničkih kompetencija kod učenika, edukacija učenika o poslovnom planiranju, osmišljavanje ideja i implementacija kroz izradu poslovnog plana te prezentacija poslovnih planova. U projektu sudjeluju: Srednja ekonomska škola Sombor, Savremena gimnazija iz Beograda, International School iz Beograda, Druga srednja škola Beli Manastir, Srednja škola Donji Miholjac, Trgovačka i komercijalna škola „Davor Milas“ iz Osijeka, Srednja škola Ivana Meštrovića Drniš, Tehnička i industrijska škola Ruđera Boškovića u Sinju i Gospodarska škola Buje.

Učenici 2.A razreda, pod mentorstvom profesorica Olivere Stojaković i Mirne Glavan Grbeš, sudjeluju u međunarodnom eTwinning projektu A(5R)TE koji za cilj ima osvijestiti učenike o potrebi recikliranja otpada. Ovaj je mjesec tema projekta plastika. Učenici su uredili, u holu škole, prostor za odvajanje  plastike, papira i stakla te reciklirali plastiku - kako bi reciklažni prostor uljepšali, posadili su cvijeće u plastične boce koje su poslužile kao kaljevi. Također su izradili logo projekta sa sloganom, kao i poster koji će predstavljati njihov tim u drugom online sastanku, 28. veljače 2021. godine, putem Zoom aplikacije. 

eTwinning projekt A(5R)TE

 

Današnje je društvo sklono kontinuiranom stvaranju smeća te je potrebno pribjeći politici 5R-a: preispitati mogućnosti i potrebe prilikom kupnje, smanjiti količinu smeća, izbjegavati upotrebu materijala štetnih za okolišponovno upotrijebiti materijale  i reciklirati. Navedeni će postupci osigurati bolju i čišću budućnost dolazećim generacijama. 

Projektom A(5R)TE namjeravamo senzibilizirati učenike o navedenim problemimai ponovno upotrijebiti/reciklirati neke materijale koristeći različite tehnike umjetničkog izražavanja. Također, projekt potiče učenike na razvoj kreativnosti i kritičkog mišljenja, istraživanje vlastite te upoznavanje drugih kultura i načina življenja. 

U projektu sudjeluju, uz mentorstvo profesorica Olivere Stojaković i Mirne Glavan Grbeš, zainteresirani učenici zanimanja tehničar za računalstvo, tehničar za mehatroniku i CNC-operater. 

 

Učenici 2.A razreda, uz mentorstvo profesorice Mirne Glavan Grbeš, priključili su se međunarodnom eTwinning projektu Don't be addicted. Tema projekta je ovisnost 21. stoljeća - internet. U današnjem svijetu ovisimo o tehnologiji i  raznim društvenim mrežama. Cilj je projekta potaknuti učenike na provođenje kvalitetnog vremena s obitelji i prijateljima igrajući tradicionalne igre, čitajući knjige i vježbajući. Iako je za projekt neophodna upotreba  tehnologije, učenici više vremena provode družeći se i istražujući temu kroz knjige i priče njihovih bližnjih. U projektu sudjeluju učenici i profesori iz nekoliko zemalja - Turske, Azerbejdžana, Gruzije i Hrvatske. Do siječnja su održana dva online susreta, prvi za profesore te drugi u kojem su sudjelovali i učenici koji su se predstavili i upoznali s ostalim sudionicima.  Učenici Tin Kruno Kerovec, Ivan Miličević, Filip Pigac i  Benjamin Štrbac izradili su vlastite avatare te logo škole i projekta, predstavili sebe i školu, kao i kraj iz kojeg dolaze. Sljedeći je online susret zakazan za veljaču kada će učenici predstaviti tradicionalne hrvatske igre te knjige koje vole čitati u slobodno vrijeme. 

Stranica 1 od 2

ISE projekt

Portal za učenje Nikola Tesla

CARNet

Upisi.hr

Portal za škole

Časopis

naslovnica2020-Bit.jpg 

naslovnica2.jpg

 

Joomla templates by Joomlashine