Upute za izradu završnog rada

Dragi učenici! Izrađene su nove upute za izradu završnog rada pa vas molimo da ih preuzmete ovdje. Isto tako, izrađen je i predložak za novu naslovnu stranicu čime vam je značajno olakšan posao. Želimo vam puno uspjeha pri izradi završnog rada!

Nastava

Dana 09.03.2018. godine u Tehničkoj školi Nikole Tesle u Vukovaru održano je „Međužupanijsko natjecanje iz Osnova elektrotehnike i Mjerenja u elektrotehnici“. Prvu srednju školu Beli Manastir predstavljali su učenici Nikola Muženjak (2Q) i Denis Rešetar (2E). Učenike je pratio mentor Mario Širić.

Nakon provedenog teorijskog i praktičnog dijela natjecanja naši učenici postigli su slijedeće rezultate:

1. Nikola Muženjak - 4. mjesto
2. Denis Rešetar - 9. mjesto

Čestitamo učenicima na postignutim rezultatima!

Učenici naše škole sudjelovali su u međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar 2017. Natjecanje Dabar održano je od 13. do 17. 11. 2017. na CARNet-ovom sustavu Loomen.

Zahvaljujemo svim učenicima na sudjelovanju, a čestitamo onima koji su se plasirali među najbolje. 

Više o natjecanju Dabar, izvješće i rang liste s rezultatima možete pronaći na službenoj stranici natjecanja. Rang liste za prvih 20% učenika s najboljim rezultatima dostupne su u Loomen kolegiju Dabar 2017.

 

 

Na međunarodnoj izložbi inovacaija "INOVA mladi" održanoj u Zagrebu, naši učenici osvojili su sljedeće rezultate:

1. Ramal Salha i Bojan Balinović 1 Q ZLATNA MEDALJA za rad: DUB-PAD mentor: Olivera Stojaković
2. Bojan Balinović 1 Q SREBRNA MEDALJA za rad: METEOROLOŠKA STANICA mentor: Tibor Boni
3. Nikola Muženjak 1 Q BRONČANA MEDALJA za rad: ELEKTRONIČKO GLASOVANJE mentor: Tibor Boni

 

Čestitamo učenicima na sjajnom uspjehu!

 

Od 14. do 17. ožujka 2017. godine u Primoštenu je održano državno natjecanje iz informatike na kojem je sudjelovao i naš učenik, Dominik Matković (4.Q razred - teničar za računalstvo). Dominik je u kategoriji Razvoj softvera izvrsno predstavio svoj rad e-Jamstvo i osvojio 4. mjesto. Program e-Jamstvo je inovativna web aplikacija za upravljanje jamstvima na moderan način, bez potrebe za izdavanjem jamstava u papirnatom obliku čime se riješavaju dosadašnji problemi čuvanja jamstava u papirnatom obliku kao što su problem pronalaska zagubljenih jamstava, izblijedjela jamstva, njihova organizacija i stalna potreba za bacanjem isteklih jamstava. Osim toga, aplikacija nudi mogućnost prijave problema sa kupljenim proizvodom izravno iz sustava što znatno ubrzava rješavanje problema i kupcu i trgovcima. Ovom aplikacijom štedi se vrijeme, novac i brine se o kupcima kako bi u svakom trenutku imali brzi uvid u sve kupljene proizvode i njihova jamstva. Čestitke Dominiku na velikom trudu i uspjehu. Isto tako moramo pohvaliti svih 6 naših učenika koji su u protekle 4 godine bili na 3 državna natjecanja iz informatike što našu školu stavlja u krug najboljih škola u ovoj kategoriji.

 

10. 02. 2017. godine naši učenici sudjelovali su na županijskom natjecanju iz informatike u kategoriji Razvoj softvera. Razvoj softvera je proces koji traje od formiranja ideje do realizacije te ideje i izrade konačnog softvera.

 

Naši učenici su predstavili dva rada:

1. Dub-Pad, uređaj za stvaranje glazbe na pametnim telefonima i tabletima s Android OS-om, rad Ramala Salhe i Bojana Balinovaća, učenika 1. razreda zanimanja tehničara za računalstvo

2. e-Jamstvo, elektronički sustav za upravljanjem jamstvima, rad Dominika Matkovića, 4. razreda zanimanja tehničar za računalstvo.

 

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja – Dabar, održava se prvi put u Republici Hrvatskoj od 7. – 11. studenoga. Natjecanje se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, a u njemu sudjeluju i učenici naše škole. Više o natjecanju možete pročitati na portalu ucitelji.hr.

Državna smotra učeničkih radova u području elektrotehnike i računalstva održana je 20. travnja 2016. godine u Zagrebu na Fakultetu elektrotehnike i računalstva. Na smotri je sudjelovalo 69 radova iz 30-tak srednjih škola iz cijele Hrvatske. Prvu srednju školu Beli Manastir predstavljali su slijedeći učenici:

1. Bogdanović Mladen i Kopčok David iz 4 Q razreda, s radom “HardVisor”, mentor Mario Salai.
2. Pecarski Vedran iz 3 Q razreda, s radom “Električni romobil”, mentor Tibor Boni.

 Od 13. do 15. travnja 2016.g. u Solarisu – Šibenik održano je 20. Državno natjecanje učenika u obrazovnom sektoru promet i logistika. Na natjecanju su sudjelovali učenica Anabela Ferenci (4.R) u kategoriji Tehničar cestovnog prometa, i Mario Lazar (3.V) u kategoriji Vozač motornog vozila. Anabela Ferenci je osvojila 9. mjesto, a Mario Lazar 12. mjesto. Učenike je pratio mentor Goran Topalović.

Čestitke učenicima na ostvarenom uspjehu!

Od 15. do 18. ožujka u Primoštenu u hotelu Zora održano je tradicionalno državno natjecanje iz informatike/računalstva za osnovne i srednje škole – Infokup 2016. Učenici su se natjecali u tri kategorije: Algoritmi, Osnove informatike i Razvoj softvera i poduzetništvo.

Naši učenici David Kopčok i Mladen Bogdanović (4.Q razred) natjecali su se u kategoriji Razvoj softvera i poduzetništvo. Na izvsno održanoj prezentaciji predstavili su svoj softverski rad za udaljeni nadzor hardvera na računalima - HardVisor.

Uz mukotrpne pripreme za prezentaciju, našlo se vremena i za obilazak grada Šibenika kao i za rekreacijske aktivnosti kao što su mini golf, stolni tenis i plivanje.

Čestitamo dečkima od srca!

 

  12. veljače u Domu tehnike u Osijeku, održana je županijska razina natjecanja iz informatike - Infokup.

  Učenici osnovnih škola natjecali su se u tri kategorije: Algoritmi, Osnove informatike i Razvoj softvera i poduzetnišvo.


  Učenici 4.Q razreda, Mladen Bogdanović i David Kopčok, natjecali su se u kategoriji Razvoj softvera i poduzetništvo u kojoj su predstavili svoj program HardVisor. 

  Državno povjerenstvo ih pozvalo na državno natjecanje koje će se održati od 15. do 18. ožujka 2016. u Primoštenu, u hotelu Zora.

  Dečkimaod srca čestitamo i želimo puno sreće na najvišoj finalnoj razini natjecanja.

Stranica 1 od 2

ISE projekt

Portal za učenje Nikola Tesla

CARNet

Upisi.hr

Portal za škole

Časopis

Joomla templates by Joomlashine