Zrnca mudrosti

 

"Učenje je kao veslanje uzvodno, čim se prestane, odmah se kreće unatrag."

                 Lao Ce

 

Nastava

Raspored termina izvođenja dodatne i dopunske nastave u školskoj 2021./2022. godini.

DODATNA NASTAVA

Raspored dodatne nastave

 

 DOPUNSKA NASTAVA

dopunska-ispravak

Državno natjecanje iz informatike održano je 12. i 13. travnja 2021. godine, a naša škola je sudjelovala sa dva učenika u kategoriji Razvoj softvera. Učenik Zoltan Palinkaš iz 3.Q razreda, smjer tehničar za računalstvo, osvojio je prvo mjesto sa softverskim radom FishCon, a učenik 4.Q razreda, Domagoj Furdi, osvojio je četvrto mjesto sa softverskim radom Crypt. Za oba učenika mentor je bio profesor Mario Salai.

Čestitamo učenicima na fenomenalnom rezultatu!

 

 Zoltan Palinkaš - državni prvak iz informatike

 

 

  Službeni rezultati natjecanja 2021. godine

 

 

Sučelje programa FishCon

 Dokumentaciju progama možete preuzeti ovdje.

 

 

 

 

Domagoj Furdi - 4. mjesto na državnom natjecanju iz informatike

 

 

Sučelje programa Crypt 

KOLSKO_NATJECANJE_IZ_FIZIKE_2020.jpg

Dana 27.1.2020. u Prvoj srednjoj školi Beli Manastir održano je školsko natjecanje iz matematike za školsku godinu 2019./2020.

Natjecanje je organizirao Aktiv matematike i fizike, pod voditeljstvom profesorice Željke Gligorić.

Sudjelovali su učenici drugih, trećih i četvrtih razreda.

Kako kod učenika postoji interes za natjecanja, uključivat ćemo se i dalje u aktivnosti ove vrste, te prižiti učenicima priliku da predstave sebe, kao i svoju školu.

 

Željka Gligorić

11.12.2019. održano je u našoj školi drugo kolo natjecanja MAT lige. MAT liga je ekipno natjecanje nastalo sa željom popularizacije matematike, veće motivacije učenika te poticanje zajedništva i timskog rada. Sudjelovali su učenici četverogodišnjih strukovnih škola.

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja – Dabar (Bebras) održalo se prvi put u Republici Hrvatskoj od 7. do 11. studenoga 2016. godine. Od tada i učenici naše škole svake godine sudjeluju u ovom zanimljivom natjecanju. Organizator je natjecanja u Hrvatskoj udruga “Suradnici u učenju” uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNET-a, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Ove godine natjecanje se odvijalo od 11. do 15. studenog, sudjelovalo je ukupno 24 769 učenika, od kojih je i 62 učenika naše škole.

Natjecanje se odvija online, u CARNET-ovom sustavu za online testiranje, te je učenicima za sudjelovanje potreban korisnički identitet Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. . Natjecanje je organizirano u pet kategorija, a učenici srednjih škola natječu se u kategoriji GigaDabar, u kojoj je ove godine sudjelovalo 3 116 učenika.

Učenici se natječu pojedinačno, rješavaju 12 zadataka u roku od 40 minuta. Zadatke rješavaju redom i nije moguć povratak na prethodno pitanje. Nakon rješavanja testa, učenici ispunjavaju anketu te ostvaruju pravo na digitalnu značku i diplomu za sudjelovanje na natjecanju. Posebnu značku i diplomu dobiva 10 % najboljih učenika u svojoj kategoriji.

Natjecanje Dabar izvor je zanimljivih logičkih zadataka koji učenje i razvoj logičkog, računalnog razmišljanja čine zanimljivim i dinamičnim te se kao takvo izvrsno nadovezuje na kurikularnu reformu.

Svakako ćemo sudjelovati i sljedeće godine! 

Od 26. do 28. ožujka 2019. godine na Zagrebačkom velesajmu održano je Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2019., najveće strukovno natjecanje u ovom dijelu Europe.

Oko 450 najboljih učenika strukovnih škola natjecalo se u više od 40 strukovnih disciplina u kojima su prezentirali stručne kompetencija te demonstrirali vještine potrebne za uspješno obavljanje zadataka karakterističnih za određeno strukovno zanimanje.

Našu školu predstavljao je učenik Dominik Vrbanić iz 3.V razreda, koji se natjecao u disciplini Vožnja motornog vozila. Učenika je pripremao mentor Goran Topalović.


Nakon dvodnevnog natjecanja, Dominik je osvojio 7. mjesto.

Dana 15.1.2019. godine održano je županijsko natjecanje iz informatike u Osijeku na kojem su naši učenici sudjelovali u dvije kategorije, a rezultati su sljedeći

Osnove informatike:

Nikola Muženjak (3.Q - tehničar za računalstvo, mentor Biljana Rajs) - 4. mjesto

 

Razvoj softvera

Bojan Balinović (3.Q - tehničar za računalstvo, mentor Mario Salai) - 1. mjesto

Tomislav Vinković (2.Q - tehničar za računalstvo, mentor Olivera Stojaković) -  4. mjesto

 

Školsko Natjecanje iz hrvatskoga jezika održano je 12. veljače 2019. u dvije kategorije: prvi i drugi razred. Sudjelovali su sljedeći učenici:


PRVI RAZRED
1. Zorana Horvatić, 1.Q
2. Martina Gubić, 1.Q
3. Anja Baronji, 1.Q
4. Matej Cickaji, 1.Q
5. Dominik Kučera, 1.Q
6. Štefan Žemlić-Pongračić, 1.Q


DRUGI RAZRED
1. Damjan Horvat, 1.E
2. Kristijan Mišković, 2.V

 

Natjecanje su organizirale profesorice aktiva hrvatskoga jezika: Julija Tarnai Apel, Spasa Mužinić i Mirna Glavan.

Dana 22.01.2019. godine održano je školsko natjecanje iz osnova elektrotehnike i mjerenja u elektrotehnici u školskoj godini 2018./2019. Sudjelovali su učenici zanimanja tehničar za računalstvo i elektrotehničar. Nakon provedenog teorijskog i praktičnog dijela natjecanja učenici su postigli slijedeće rezultate:

Rezultati natjecanja:

R.br.

Ime i prezime

Broj bodova

Ukupno

Teorijski dio

Praktični dio

 

1.

Zoltan Palinkaš

39

28

67

2.

Martina Gubić

21

28

49

3.

Bruno Bartolić

18

28

46

4.

Dominik Kučera

23

12

35

5.

Damjan Horvat

17

12

29

Natjecanje su organizirali predmetni profesori: Mario Širić, Marko Jazvić i Ivan Čeliković

Stranica 1 od 4

ISE projekt

 

MZO 

mzo

ASOO 

ASOO2 

Portal za učenje Nikola Tesla

CARNet

e-skole-b

Postani student

postani student

ncvvo1  

Portal za škole

Portal za skole

Časopis

 Bit 10

Bit 9

  naslovnica

Bit 7

   ikona bit6

 čas-5

naslovnica bit 2021-4

 naslovnica2020-Bit.jpg 

naslovnica2.jpg

 

Joomla templates by Joomlashine