Upute za izradu završnog rada

Dragi učenici! Izrađene su nove upute za izradu završnog rada pa vas molimo da ih preuzmete ovdje. Isto tako, izrađen je i predložak za novu naslovnu stranicu čime vam je značajno olakšan posao. Želimo vam puno uspjeha pri izradi završnog rada!

Natjecanja

Od 12. do 16. studenoga 22.887 učenika je u jednoj od 526 prijavljenih škola pristupilo natjecanju Dabar 2018. Ovo Međunarodno natjecanje promiče informatiku i računalno razmišljanju u preko 50 zemalja u cijelom svijetu. Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga “Suradnici u učenju”, uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNet-a. Pokrovitelj natjecanja je Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Dabar je osmišljen kako bi se svim učenicima omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja.

Učenici naše škole su također sudjelovali u tom natjecanju te se posebno istakli učenici 1.Q razreda Zoltan Palinkaš i Anja Baronji. Svojim postignutim rezultatom u kategoriji GigaDabar nalaze na popisu 10% najuspješnijih u Hrvatskoj. Čestitamo!

 

Dana 09.03.2018. godine u Tehničkoj školi Nikole Tesle u Vukovaru održano je „Međužupanijsko natjecanje iz Osnova elektrotehnike i Mjerenja u elektrotehnici“. Prvu srednju školu Beli Manastir predstavljali su učenici Nikola Muženjak (2Q) i Denis Rešetar (2E). Učenike je pratio mentor Mario Širić.

Nakon provedenog teorijskog i praktičnog dijela natjecanja naši učenici postigli su slijedeće rezultate:

1. Nikola Muženjak - 4. mjesto
2. Denis Rešetar - 9. mjesto

Čestitamo učenicima na postignutim rezultatima!

Učenici naše škole sudjelovali su u međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar 2017. Natjecanje Dabar održano je od 13. do 17. 11. 2017. na CARNet-ovom sustavu Loomen.

Zahvaljujemo svim učenicima na sudjelovanju, a čestitamo onima koji su se plasirali među najbolje. 

Više o natjecanju Dabar, izvješće i rang liste s rezultatima možete pronaći na službenoj stranici natjecanja. Rang liste za prvih 20% učenika s najboljim rezultatima dostupne su u Loomen kolegiju Dabar 2017.

 

 

Na međunarodnoj izložbi inovacaija "INOVA mladi" održanoj u Zagrebu, naši učenici osvojili su sljedeće rezultate:

1. Ramal Salha i Bojan Balinović 1 Q ZLATNA MEDALJA za rad: DUB-PAD mentor: Olivera Stojaković
2. Bojan Balinović 1 Q SREBRNA MEDALJA za rad: METEOROLOŠKA STANICA mentor: Tibor Boni
3. Nikola Muženjak 1 Q BRONČANA MEDALJA za rad: ELEKTRONIČKO GLASOVANJE mentor: Tibor Boni

 

Čestitamo učenicima na sjajnom uspjehu!

 

Od 14. do 17. ožujka 2017. godine u Primoštenu je održano državno natjecanje iz informatike na kojem je sudjelovao i naš učenik, Dominik Matković (4.Q razred - teničar za računalstvo). Dominik je u kategoriji Razvoj softvera izvrsno predstavio svoj rad e-Jamstvo i osvojio 4. mjesto. Program e-Jamstvo je inovativna web aplikacija za upravljanje jamstvima na moderan način, bez potrebe za izdavanjem jamstava u papirnatom obliku čime se riješavaju dosadašnji problemi čuvanja jamstava u papirnatom obliku kao što su problem pronalaska zagubljenih jamstava, izblijedjela jamstva, njihova organizacija i stalna potreba za bacanjem isteklih jamstava. Osim toga, aplikacija nudi mogućnost prijave problema sa kupljenim proizvodom izravno iz sustava što znatno ubrzava rješavanje problema i kupcu i trgovcima. Ovom aplikacijom štedi se vrijeme, novac i brine se o kupcima kako bi u svakom trenutku imali brzi uvid u sve kupljene proizvode i njihova jamstva. Čestitke Dominiku na velikom trudu i uspjehu. Isto tako moramo pohvaliti svih 6 naših učenika koji su u protekle 4 godine bili na 3 državna natjecanja iz informatike što našu školu stavlja u krug najboljih škola u ovoj kategoriji.

 

10. 02. 2017. godine naši učenici sudjelovali su na županijskom natjecanju iz informatike u kategoriji Razvoj softvera. Razvoj softvera je proces koji traje od formiranja ideje do realizacije te ideje i izrade konačnog softvera.

 

Naši učenici su predstavili dva rada:

1. Dub-Pad, uređaj za stvaranje glazbe na pametnim telefonima i tabletima s Android OS-om, rad Ramala Salhe i Bojana Balinovaća, učenika 1. razreda zanimanja tehničara za računalstvo

2. e-Jamstvo, elektronički sustav za upravljanjem jamstvima, rad Dominika Matkovića, 4. razreda zanimanja tehničar za računalstvo.

 

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja – Dabar, održava se prvi put u Republici Hrvatskoj od 7. – 11. studenoga. Natjecanje se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, a u njemu sudjeluju i učenici naše škole. Više o natjecanju možete pročitati na portalu ucitelji.hr.

Državna smotra učeničkih radova u području elektrotehnike i računalstva održana je 20. travnja 2016. godine u Zagrebu na Fakultetu elektrotehnike i računalstva. Na smotri je sudjelovalo 69 radova iz 30-tak srednjih škola iz cijele Hrvatske. Prvu srednju školu Beli Manastir predstavljali su slijedeći učenici:

1. Bogdanović Mladen i Kopčok David iz 4 Q razreda, s radom “HardVisor”, mentor Mario Salai.
2. Pecarski Vedran iz 3 Q razreda, s radom “Električni romobil”, mentor Tibor Boni.

 Od 13. do 15. travnja 2016.g. u Solarisu – Šibenik održano je 20. Državno natjecanje učenika u obrazovnom sektoru promet i logistika. Na natjecanju su sudjelovali učenica Anabela Ferenci (4.R) u kategoriji Tehničar cestovnog prometa, i Mario Lazar (3.V) u kategoriji Vozač motornog vozila. Anabela Ferenci je osvojila 9. mjesto, a Mario Lazar 12. mjesto. Učenike je pratio mentor Goran Topalović.

Čestitke učenicima na ostvarenom uspjehu!

Od 15. do 18. ožujka u Primoštenu u hotelu Zora održano je tradicionalno državno natjecanje iz informatike/računalstva za osnovne i srednje škole – Infokup 2016. Učenici su se natjecali u tri kategorije: Algoritmi, Osnove informatike i Razvoj softvera i poduzetništvo.

Naši učenici David Kopčok i Mladen Bogdanović (4.Q razred) natjecali su se u kategoriji Razvoj softvera i poduzetništvo. Na izvsno održanoj prezentaciji predstavili su svoj softverski rad za udaljeni nadzor hardvera na računalima - HardVisor.

Uz mukotrpne pripreme za prezentaciju, našlo se vremena i za obilazak grada Šibenika kao i za rekreacijske aktivnosti kao što su mini golf, stolni tenis i plivanje.

Čestitamo dečkima od srca!

 

Stranica 1 od 2

ISE projekt

Portal za učenje Nikola Tesla

CARNet

Upisi.hr

Portal za škole

Časopis

Joomla templates by Joomlashine