Zrnca mudrosti

 

"Učenje je kao veslanje uzvodno, čim se prestane, odmah se kreće unatrag."

                 Lao Ce

 

Prva srednja škola Beli Manastir


Prva srednja škola Beli Manastir nalazi se na lokaciji triju srednjih škola u Baranji. Škola je strukovna i tehnička što znači obrazovanje u programima u trogodišnjem i četverogodišnjem trajanju. Od 1998. godine Prva srednja škola Beli Manastir je pravni subjekt koja je baštinila obrazovanje mladih u obrtničkim i tehničkim zanimanjima. To je obrazovna tradicija koja se u Baranji razvija od 1947. godine. Područja obrazovanja u kojima obrazuje Prva srednja škola Beli Manastir su: elektrotehnika i računalstvo, strojarstvo te promet i logistika.

Od 1997./ 98. godine, kada je uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa izvršena rekonstrukcija svih školskih prostora, poboljšavaju se materijalni i prostorni uvjeti za izvođenje nastave. U realizaciji nastavnih sadržaja Škola koristi 20 učionica među kojim su tri kabineta informatike opremljena novim računalima, kabinet  fizike, kabinet kemije i biologije, te kabineti elektrotehnike i strojarstva. Učionice općeobrazovnih predmeta lako se mogu pretvoriti u prostor za multimedijalni oblik izvođenja nastave što zavisi o inventivnosti nastavnika i interesa učenika. Za to postoje audio-vizualna sredstva – televizori, digitalni projektori, grafoskopi.  

Posebno važnu komponentu u redovnom obrazovanju učenika svih zanimanja čini naša radionica koja je opremljena za sve programe/zanimanja koja već godinama obrazujemo. Radionički prostor je dislociran od školskog prostora i nalazi se u krugu REMONT -servisa u Belom Manastiru. Raspolaže praktikumima za strojnu i ručnu obradu, praktikumom za tzv. cjevasta zanimanja ( vodoinstalater, instalater grijanja i klimatizacije), te praktikumom za elektrotehnička zanimanja. U realizaciji praktične nastave, bez čega je nezamislivo kvalitetno strukovno obrazovanje, neophodna je i dobra suradnja s baranjskim obrtima i poduzećima.  

 Ocjenjujemo da se ta suradnja već dugi niz godina uspješno razvija. Važnost te suradnje još više naglašava prelazak gotovo svih trogodišnjih zanimanja u jedinstveni model obrazovanja. U nastavi je angažiran 41 nastavnik i stručni učitelji koji svojim djelovanjem omogućavaju uspješnu i kvalitetnu realizaciju odobrenih nastavnih planova i programa. Uspješnosti rada Škole doprinosi i ravnatelj škole Marko Ilijašev, dipl. ing. prometa u suradnji s pedagoško-razvojnom i administrativno-tehničkom službom. 

ISE projekt

 

MZO 

mzo

ASOO 

ASOO2 

Portal za učenje Nikola Tesla

CARNet

e-skole-b

Postani student

postani student

ncvvo1  

Portal za škole

Portal za skole

Časopis

 Bit 10

Bit 9

  naslovnica

Bit 7

   ikona bit6

 čas-5

naslovnica bit 2021-4

 naslovnica2020-Bit.jpg 

naslovnica2.jpg

 

Joomla templates by Joomlashine