Upute za izradu završnog rada

Dragi učenici! Izrađene su nove upute za izradu završnog rada pa vas molimo da ih preuzmete ovdje. Isto tako, izrađen je i predložak za novu naslovnu stranicu čime vam je značajno olakšan posao. Želimo vam puno uspjeha pri izradi završnog rada!

dabar2021

 

I ove su godine vrijedni učenici naše škole prihvatili izazov i sudjelovali na Međunarodnom online natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja – Dabar. Natjecanje je održano od 8. do 12. studenog i to šesti put za redom u mnogim osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj.  

Organizator natjecanja Dabar u Republici Hrvatskoj je udruga „ Suradnici u učenju“, uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, CARNET-a, Visokog učilišta Algebra i Ministarstva znanosti i obrazovanja.  

 U ovom natjecanju mogu sudjelovati svi zainteresirani učenici, održava se u pet kategorija, a učenici srednjih škola sudjeluju u kategoriji GigaDabar. Pet godina za redom organizirali smo natjecanje u školi, dok su ove godine učenici pristupili od kuće jer smo u periodu natjecanja nastavu održavali na daljinu.

Rješavali su 12 izazovnih zadataka s vremenskim ograničenjem od 40 minuta te nemogućnošću vraćanja na prethodna pitanja. Zadatke su ocijenili zanimljivim i inspirativnim, a samo natjecanje zabavnim i interesantnim.

U kategoriji GigaDabar ove je godine sudjelovalo 5017 učenika. Svi sudionici natjecanja dobili su digitalne značke i diplome koje samostalno preuzimaju iz sustava mooc.carnet.hr.

Najbolji natjecatelji, 10% najboljih u pojedinoj kategoriji, dobivaju posebne diplome i značke za izniman rezultat na natjecanju. U našoj je školi učenik 4.q razreda, Zoltan Palinkaš, postigao izvrstan rezultat i plasirao se u 10% najboljih natjecatelja u kategoriji GigaDabar. Čestitamo!

Autor: Olivera Stojaković

ISE projekt

 

MZO 

mzo

ASOO 

ASOO2 

Portal za učenje Nikola Tesla

CARNet

e-skole-b

Postani student

postani student

ncvvo1  

Portal za škole

Portal za skole

Časopis

  

 čas-5

naslovnica bit 2021-4

 naslovnica2020-Bit.jpg 

naslovnica2.jpg

 

Joomla templates by Joomlashine