Upute za izradu završnog rada

Dragi učenici! Izrađene su nove upute za izradu završnog rada pa vas molimo da ih preuzmete ovdje. Isto tako, izrađen je i predložak za novu naslovnu stranicu čime vam je značajno olakšan posao. Želimo vam puno uspjeha pri izradi završnog rada!

naslov-k

„VREMEPLOV FIZIČARI NOBELOVCI“, naziv je projekta kojeg radimo ove školske godine. U listopadu smo predstavili Hendrika Antoona Lorentza i Pietera Zeemana, nizozemske fizičare, koji su 1902. godine dobili drugu Nobelovu nagradu za fiziku, kao priznanje za izvanrednu uslugu koju su pružili svojim istraživanjima o utjecaju magnetizma na fenomene zračenja.

 Pieter Zeeman proučavao je utjecaj svjetlosti na magnetska polja. Pokazalo se da su se pod utjecajem magnetskog polja linije u spektru podijelile u nekoliko linija. Fenomen bi se mogao objasniti teorijom elektrona koju je formulirao mentor Pietera Zeemana, Hendrik Lorentz. Kratak osvrt na njihova otkrića prezentirale su profesorice Željka Gligorić i Loneta Plečko. Učenik 4.E razreda Matej Prugovečki je, pred profesorima i učenicima, iznio i svoju prezentaciju o radu i životu nagrađenih nobelovaca.

U predvorju škole smo prigodnim panoom – tekstovima i slikama istaknuli bitne činjenice.

Cilj ovoga projekta je ukazati na značenje fizike i njenih otkrića u malim i velikim stvarima kojima se susrećemo u svakodnevnom životu, ne znajući da je to fizika.

Autor: Željka Gligorić, Loneta Plečko

Kolaž slika

ISE projekt

 

MZO 

mzo

ASOO 

ASOO2 

Portal za učenje Nikola Tesla

CARNet

e-skole-b

Postani student

postani student

ncvvo1  

Portal za škole

Portal za skole

Časopis

  

 čas-5

naslovnica bit 2021-4

 naslovnica2020-Bit.jpg 

naslovnica2.jpg

 

Joomla templates by Joomlashine