Upute za izradu završnog rada

Dragi učenici! Izrađene su nove upute za izradu završnog rada pa vas molimo da ih preuzmete ovdje. Isto tako, izrađen je i predložak za novu naslovnu stranicu čime vam je značajno olakšan posao. Želimo vam puno uspjeha pri izradi završnog rada!

IMG 20211013 085524

Europski mjesec kibernetičke sigurnosti je godišnja  kampanja Europske unije posvećena promicanju kibernetičke sigurnosti. Nacionalni koordinator aktivnosti posvećen kibernetičkoj sigurnosti u Republici Hrvatskoj je CARNET-ov Nacionalni CERT (engl. Computer Emergency Response Team), osnovan 2008. godine u skladu sa Zakonom o informacijskoj sigurnosti RH. Uz slogan „Razmisli prije nego klikneš“ Nacionalni CERT provodi niz aktivnosti s ciljem podizanja razine svjesti o kibernetičkoj i informacijskoj sigurnosti. Jedna od njih je i Veliki hrvatski naivci koja upozorava na opasnosti neopreznog korištenja i istraživanja interneta.

 Obilježavanju Europskog mjeseca sigurnosti pridružili su se i učenici četvrtog razreda naše škole, zanimanja tehničar za računalstvo. Sigurnost informacijskog sustava prikazali su kao zbroj tri važne komponente: povjerljivost, integritet i dostupnost. Na zanimljiv i kreativan način su predstavljali postupak zaštite informacijskog sustava od malicioznih aktivnosti pomoću višestrukih razina zaštite.  

Razvijanjem višestrukih metoda zaštite podiže se razina sigurnosti cjelokupnog informacijskog sustava. Ako napadač uspije zaobići jedan sigurnosni mehanizam, druge bi metode, odnosno drugi sigurnosni mehanizmi trebali bi i dalje uspješno štititi kompletan informacijski sustav.

Izradili su i više digitalnih plakata te uredili pano u školi želeći ukazati na važnost higijene vlastitog virtualnog identiteta i kibernetičkog prostora. 

Autor: Olivera Stojaković

slika padleta

ISE projekt

 

MZO 

mzo

ASOO 

ASOO2 

Portal za učenje Nikola Tesla

CARNet

e-skole-b

Postani student

postani student

ncvvo1  

Portal za škole

Portal za skole

Časopis

  

 čas-5

naslovnica bit 2021-4

 naslovnica2020-Bit.jpg 

naslovnica2.jpg

 

Joomla templates by Joomlashine