Upute za izradu završnog rada

Dragi učenici! Izrađene su nove upute za izradu završnog rada pa vas molimo da ih preuzmete ovdje. Isto tako, izrađen je i predložak za novu naslovnu stranicu čime vam je značajno olakšan posao. Želimo vam puno uspjeha pri izradi završnog rada!

Kolaž-nas

Projekt Europska noć bez nesreća (European night without accidents) prvi put je organiziran 1995. godine u Belgiji te se otada provodi svake godine u noćnim klubovima diljem Europe, treće subote u listopadu. Osnovni cilj je poticanje mladih vozača na odgovorno ponašanje u prometu s jasnom porukom da konzumacija alkohola i vožnja ne idu zajedno. U slučaju planiranja slavlja, odnosno, noćnog izlaska, potrebno je također planirati i siguran povratak kućama.

 

Provedba Europske noći bez nesreća vrlo je jednostavna – na ulazu u klub volonteri nude grupama posjetitelja da izaberu jednu osobu koja cijelu noć neće konzumirati alkohol te će po povratku kući biti vozač. Ukoliko pri izlasku iz kluba takozvani designated driver prođe alkotest, dobiva mali poklon.

2019. projekt je proveden u Zagrebu (caffe bar “ŽABAC”) i Dubrovniku (noćni klub Katie’s, caffe bar LUDVIG) te je u oba grada ukupno sudjelovalo 187 mladih vozača od kojih je 63 (35Ž/28M) (33,6%) ostalo trijezno, 53 (17Ž/36M) (28,3%) imalo koncentraciju alkohola u zakonom dopuštenim granicama, a 71 (22Ž/49M) bilo alkoholizirano (> 0,5 gr/L).

Prema dobivenim rezultatima nastavak provođenja ove kampanje sljedećih godina je opravdan: postoji potreba kontinuiranog provođenja kampanje o štetnosti konzumacije alkohola od strane vozača motornih vozila, posebno mladih vozača, i potreba izbjegavanja vožnje pod utjecajem alkohola.

Budući da naša škola obrazuje učenike za zanimanje vozač motornog vozila i tehničar cestovnog prometa i ove godine smo obilježili Europsku noć bez nesreća kroz tematsko predavanje, radionicu i izradu panoa u predvorju škole. U realizaciji ovih aktivnosti sudjelovali su učenici 3.V razreda te nastavnici Goran Čizmadija, Dražen Miser i Ivana Pothorski.

Autori: Ivana Pothorski, Goran Čizmadija, Dražen Miser

Kollaž pp

ISE projekt

 

MZO 

mzo

ASOO 

ASOO2 

Portal za učenje Nikola Tesla

CARNet

e-skole-b

Postani student

postani student

ncvvo1  

Portal za škole

Portal za skole

Časopis

  

 čas-5

naslovnica bit 2021-4

 naslovnica2020-Bit.jpg 

naslovnica2.jpg

 

Joomla templates by Joomlashine